ZORG EN ICT
Marcel Bosman PF

Zorg en ICT

Zorg en ICT is hét brede kennisplatform voor zorgoplossingen, instellingen en leveranciers dat vraag en aanbod samenbrengt.

Over de zorg in Nederland is altijd wel wat te schrijven en vaak ook te klagen. Het lijkt niet snel goed en vaak worden de dingen die fout gaan uitvergroot in de media beschreven. Toch lijkt het er op dat deze uitvergrote klaagzang ons gebracht heeft waar we nu staan. Het werk in de zorg wordt efficiënter, geavanceerder, sneller en moderner. Veel handelingen en werkzaamheden kunnen tegenwoordig worden overgenomen door machines die op hun beurt weer worden aangestuurd vanuit ICT. De ICT is onlosmakelijk verbonden aan en geïntegreerd in de Zorgwereld.

Op de Zorg en ICT beurs 2019 zijn veel kleine maar ook hele grote stands te vinden waarmee de hiërarchie binnen de Zorg en ICT niet onopgemerkt blijft. Je treft veel verschillende leveranciers aan die hun product ten toon stellen. Van software leveranciers tot bedrijven die fysieke toepassingen gecombineerd met software aan de man brengen. Verschillende stands met robots die al van alles kunnen en waarbij de precisie van de uit te voeren handelingen op 98% ligt. Handelingen die door de mens voor 85% precies uitgevoerd kan worden…. Wat kies je….de robot of de chirurg?…

Er zijn Managed Service Providers (MSP) die hun diensten verkopen maar vaak ook klant zijn van een andere leverancier…..bijvoorbeeld TOPdesk. Het is druk bij de middelgrote stand van TOPdesk en we spreken een aantal bekenden van ons. De beursdagen verlopen goed en er worden flink wat afspraken geboekt. Want daar is de beurs ook goed voor….netwerken!

De beurs brengt vraag en aanbod bij elkaar. En toch bekruipt me het gevoel dat er iets niet in balans is. Bepaalt de vraag het aanbod of andersom? De commerciële kant van me kan het toejuichen dat het aanbod de vraag creëert maar mijn zorg-kant zegt me dat hierdoor een overdaad aan ICT ontstaat en hierdoor efficiency en commercie niet in balans zijn.

We lopen nog wat rond op de beurs en er bekruipt me een onveilig gevoel…. Zoveel mensen, zoveel leveranciers, zoveel software, zoveel toepassingen, MSP’s, allerhande apparaten…..maar wat als ik nu niet goed wordt…? Wie gaat mij helpen?? Gelukkig zijn er naast de leveranciers ook veel bezoekers en ik bedenk me dat daar vast een zorgverlener tussen zal zitten….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *