Joyce de Reus

Veerkracht tijdens Trends in Tooling

Op donderdag 28 maart vond de 2editie van Trends in Tooling plaats. Het IT Tooling congres, georganiseerd door Joost-ITen Xiphos, vond evenals vorig jaar tegelijk met srvision plaats. Locatie was ditmaal het Kinepolis te Utrecht. Bijna 500 bezoekers hebben de gehele dag diverse keynotes over Service Resilience (veerkracht) bijgewoond.

Boeiende (inter)nationale sprekers

Het programma van Trends in Tooling wordt ieder jaar met de grootste zorg, samengesteld. Vele sprekers gingen in op het onderwerp. We pikken er hier slecht een paar uit.

Zo opende dagvoorzitter Larissa Zegveld (Wigo4it) het congres waarna Will Evans met een keynote aftrapte over Designing Resilience. Will vertelde over het zogenaamde Pando bos, het oudste en grootst levende organisme ter wereld. Pando lijkt echter niet te kunnen overleven omdat het zich niet kan aanpassen aan de veranderende omgeving. Organisaties werken in veel gevallen net zoals Pando en zijn dus niet in staat om te gaan met een steeds veranderende omgeving. Door onder andere gebruik te maken van inzichten en principes uit Lean, The Theory of Constraints en design thinking kunnen organisaties echter een model ontwikkelen dat resulteert in veerkracht van de organisatie.

Verder nam Arnaud van Rietschoten (Emirates) ons mee naar de wereld van Agile en DevOps. Door deze te verbinden aan de traditionele Arabische cultuur is de luchtvaartmaatschappij in staat om vooruitgang te boeken. De focus voor Emirates in de komende jaren ligt dan ook op: selfservice, analyse, automatisering en voorspelbaarheid.

Ook hadden bezoekers de mogelijkheid om met André van der Linden (Rabobank), Charles Betz (Forrester), Michael Crooymans (Signify) en eerder genoemde keynote sprekers in een interactieve sessie te discussiëren over veerkracht.

Tenslotte sloot Ruben Terlou, documentairemaker, fotograaf en arts, de dag af met een indrukwekkende keynote over ‘veerkracht in China’. Hiermee gaf hij de bezoekers een bijzondere kijk in de hedendaagse Chinese maatschappij. Kortom, een geslaagde dag in Utrecht met diverse praktijk cases, theorieën en visies over veerkracht door throught-leaders en praktijk deskundigen.

Benieuwd welke sprekers nog meer op het congres aanwezig waren? Een groot deel van de presentaties is terug te vinden via Presentaties Trends in Tooling / Srvision 2019!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *