Interconnect | 4me

Interconnect is datacenter- en cloudspecialist. Met twee datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven beschikt Interconnect in totaal over een datacentervloeroppervlak van 6.800 m2. Het Tier 3+ datacenter is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland. Vanuit deze datacenters levert Interconnect zijn eigen private cloud dienstverlening. Met deze dienstverlening bedient de organisatie onder andere Managed Service Providers, Software Vendoren en eindgebruikers naar tevredenheid.

Met een aanvullend dienstenportfolio, dat o.a. uit security en connectiviteit (eigen glasvezelnetwerk) bestaat, voorziet Interconnect in een compleet dienstenpakket, waarmee klanten uptime van minimaal 99,9% realiseren.

Naast hoogwaardige en zeer betrouwbare technologie gelooft Interconnect in een sterke technische kennis bij zijn medewerkers, zodat klanten het juiste advies krijgen en de juiste oplossing vinden. Daarmee levert Interconnect een daadwerkelijke bijdrage aan de continuïteit, het innovatievermogen en de groei van zijn klanten.

Interconnect had een duidelijke ambitie om het Service Management naar een hoger niveau te tillen en de dagelijkse operatie beter te ondersteunen. Medio 2020 heeft Interconnect in dat kader besloten zijn bestaande ITSM tool te vervangen door een nieuwe tool: 4me.

Joost-IT heeft de implementatie van 4me uitgevoerd en binnen ruim 3 maanden afgerond. Onderdeel van het project was het inrichten van 4me voor:

– de IT support afdeling
– het Datacenter beheer
– Facility Management
– HR
– Sales

Er is een klantomgeving ingericht met een eigen Self Service Portal en een Interconnect interne Self Service Portal. Gedurende het project zijn medewerkers van Interconnect opgeleid om het beheer op 4me zelf uit te voeren. Tevens is de organisatie meegenomen in de veranderende werkwijze. Na de go-live blijft Joost-IT betrokken bij het ondersteunen van de Interconnect beheerders.

“Joost-IT kenmerkt zich als een professionele partner die je zowel het denkwerk als de uitvoering voor een aanzienlijk deel uit handen neemt én flexibel meebeweegt met de organisatie naar een succesvolle implementatie.’’

– Romee Heister, Interconnect