De Grijze Glorie

Eenzaamheid ligt voor te veel ouderen op de loer. Veel zorginstellingen hebben moeite een zinvolle dagbesteding aan te bieden. Subsidies zijn daartoe vaak niet meer beschikbaar. Denk bij een dagbesteding bijvoorbeeld aan een optreden met zang, dans, muziek, een lezing of toneel.

Grijze Glorie is het antwoord dat Joost-IT daarop wil geven. Grijze Glorie organiseert culturele evenementen in de verzorgingstehuizen van Florence. Dat doen we door ons netwerk in te zetten, op zoek naar “cultureel talent”. Deze brengen we in contact met diverse locaties. Bovendien faciliteren we in het plannen van een optreden. Ouderen komen samen om met elkaar te genieten van een optreden en hebben zo een leuke middag.

“We vinden het fantastisch dat deze optredens voor onze bewoners mogelijk gemaakt worden”

Simpel idee? Absoluut! Wordt het gewaardeerd? Enorm!

Er zijn enorm veel (amateur) toneelgroepen, musici, zanggroepen, verhalenvertellers, dansgroepen en wat niet meer die regelmatig met hun hobby bezig zijn. Tegelijk zijn er minstens zoveel verzorgingstehuizen die maar wat graag eenmaal een dergelijk “optreden” zouden willen zien voor hun bewoners en daarmee hun bewoners een enorm groot plezier doen. Ben jij betrokken bij een dergelijke vereniging of hobby? Of ken je mensen in je omgeving?

Lijkt het je leuk een keer (of vaker) op te treden voor zeer dankbare bewoners van verzorgingstehuizen; meld ons dat!

Wij faciliteren verder het traject. Durf je het aan?