NN Group | Agile Project Management

Nationale Nederlanden is als onderdeel van NN Group een van de grootste verzekeraars in Nederland. De financiële dienstverlener levert haar producten en diensten aan zowel de particuliere- als zakelijke markt. Door de crisis van 2008, veranderende markten, concurrentie en aangescherpte wet- en regelgeving is continue innovatie noodzakelijk. Klanten willen een verzekeraar die een hoog niveau van professionele dienstverlening biedt tegen concurrerende prijzen.

Sinds de overname van de Delta Lloyd Groep in 2016 is Nationale Nederlanden druk bezig de bedrijfstakken, processen en dienstverlening samen te voegen en te stroomlijnen. Eén van deze trajecten betreft de bouw van een nieuwe kennisbank welke primair is gericht op het nieuwe productassortiment dat tot stand is gekomen uit de integratie met de Delta Lloyd groep. Met de nieuwe kennisbank kan NN niet alleen productinformatie leveren, maar ook ontwikkelingen, actualiteiten en marktinformatie. Verschillende partijen binnen en buiten NN kunnen vervolgens gebruik maken van deze kennis. Zo kan Nationale Nederlanden zich op de zakelijke markt profileren als kennisspecialist.

Joost-IT werkt mee aan de uitdagingen waar NN voor staat. Het borgen van kwaliteit, genereren van klantwaarde, “Nee” zeggen wanneer nodig en mensen bewegen om gezamenlijk het doel te bereiken zijn daar onderdeel van. Het project wordt opgeleverd volgens de Agile methodiek. Hierdoor worden kort cyclisch resultaat geboekt, worden tijdig obstakels herkend en worden op een flexibele manier de doelstellingen gehaald.