Senna Heuer armen in de zij

Het is als het ware één grote puzzel die ik graag wil oplossen

In onze blog: Vrouwen in de IT, interviewen wij vrouwen die een rol vervullen in de door mannen gedomineerde IT-branche. Wie zijn ze?

Wie ben je?

Hi! Mijn naam is Senna Heuer, 27 jaar en opgegroeid en wonend in de mooie bollenstreek. Inmiddels ben ik 3,5 jaar werkzaam bij PostNL waarvan bijna 2 jaar als IT Proces & Informatie Analist.

Als PIA ben ik betrokken bij grote veranderingstrajecten binnen onze logistieke units. PostNL vervoert natuurlijk de welbekende pakketten die over de band kunnen, maar niet iedereen weet dat we ook nog hele andere dingen vervoeren. Zo hebben we bijvoorbeeld palletvervoer, of bezorgen we taarten (die niet over de band kunnen) binnen een gekozen tijdvak van bijvoorbeeld 9 en 11 uur. Of wat dacht je van meubelbezorging door ons logistieke onderdeel JP Haarlem. Deze logistieke onderdelen kennen hun eigen processen en veranderingen. Zo bouwen we bij JP Haarlem een geheel nieuw landschap met klantportaal en ordermanagement systeem en bij ons tijdgebonden netwerk zijn we bezig met een nieuw klantsysteem en planningsysteem. Al deze veranderingen vragen om analyses en requirements waarbij ik fungeer als schakel tussen de business en IT. Samen met architecten en de betrokken teams bouwen we aan een toekomstbestendig IT-landschap voor heel PostNL.

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Als kind wilde ik profvoetballer worden (het woord voetbalster was toen nog niet ingeburgerd). Vanaf mijn 4espeelde ik in een jongensteam bij een voetbalclub in Sassenheim. Ik moest letterlijk mijn ‘mannetje’ staan en heb hier veel van geleerd wat ik nog steeds meeneem in mijn huidige werkzaamheden. Tijdens mijn schooltijd was ik altijd goed in rekenen en later wiskunde, wat maakte dat ik wiskundedocent in combinatie met sportdocent wilde worden. Tot mijn studiekeuze heb ik getwijfeld en heb ik toch gekozen voor een universitaire studie om te kijken of dit ook bij me zou passen.

Ik ben na mijn VWO Bestuurskunde & Economie gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Na mijn Bachelor ben ik aan de VU in Amsterdam een Master gaan volgen gericht op Bedrijfskunde met als specialisatierichting Consultancy.

Hoe ben je in de IT-branche terecht gekomen?

Tijdens mijn master begon ik me echt nader te verdiepen in wat me leuk leek en in welke wereld ik een verschil zou willen maken. Overal hoor je dat IT ‘de toekomst’ is, maar wat het precies inhoudt weet je pas als je in die wereld terecht komt. Dit maakte dat ik mijn Master Thesis ging schrijven over IT-consultants en hun bijdrage aan IT veranderingen. Na mijn Master kwam ik aanraking met Qquest. Qquest biedt een IT-traineeship waarin je in 2 maanden wordt opgeleid en vervolgens aan de slag gaat bij de opdrachtgever, in mijn geval bij PostNL

Je ziet dat IT, digitalisatie, Agile werken en alles wat er bij komt kijken ontzettend actueel is en nog in ontwikkeling is. Als ik kijk naar de afgelopen jaren binnen PostNL, zie je een ontzettend gave verandering in de vorm van een Agile transitie. Inmiddels realiseert bijna iedereen zich dat dit de beste manier is om ons bedrijf nog verder te helpen.

Daarnaast dagen IT-vraagstukken me nog iedere dag uit om het maximale uit mezelf te halen. Grote veranderingstrajecten vragen om oplossingsgericht denken, iets wat ik leuk vind. Het is als het ware één grote puzzel die ik graag wil oplossen.

Senna Heuer armen over elkaar

Hoe ervaar jij als vrouw de IT-branche?

In mijn ogen wordt er bij PostNL geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Nog steeds zie je dat er meer mannen binnen de IT-afdeling werken dan vrouwen, maar volgens mij is dit al veel meer in balans dan voorheen.

Ik merk dan ook enkel positieve discriminatie. Je merkt dat vrouwen schaars zijn in de IT en dat vrouwen zorgen voor een meer gebalanceerd team. Vrouwen zoeken toch meer de verbinding en de afstemming. Dat is nou juist zo belangrijk, want hetgeen er gebouwd dient te worden moet overeenkomen met de wensen vanuit de business. Verder hebben we bij PostNL bijvoorbeeld het WIN (Women’s Inclusion Network) en een PostNL Pride community.

Heeft Covid-19 invloed op jullie organisatie?

Ja, het heeft invloed want Corona heeft er voor gezorgd dat onze Business vanaf maart 2020 extreem gegroeid is. Alle sorteercentra waren en zijn nog steeds gevuld tot het dak en het lijkt daarmee al het hele jaar op Sinterklaas en Kerst. Dat maakt ook dat de IT voor nieuwe klanten gemakkelijk moet zijn om op aan te sluiten en ten alle tijden goed moet werken zodat de operatie geen hinder ondervindt. Daarbij werkt al het kantoorpersoneel al meer dan een jaar thuis en met behulp van Teams en Zoom werkt dit erg goed. Je merkt dat voorheen thuiswerken wellicht een bepaalde taboe kende, maar inmiddels is dit helemaal weg.

Hoe ziet je toekomst eruit?

Op het moment leer ik nog iedere dag nieuwe dingen en dit maakt dat ik nog niet uitgeleerd ben binnen mijn huidige rol. Waar ik nu betrokken ben bij analyses over de gehele keten (van medewerkers in een HR-systeem, tot facturatie), hoop ik op den duur de stap te maken naar een rol met verantwoordelijkheden over een product of platform. Product Owner of Platform Owner lijken me daarbij gave rollen om te mogen vervullen.

Verder hoop ik natuurlijk allereerst dat iedereen om me heen en ikzelf gezond en gelukkig blijven. Daarnaast hoop ik dat we snel weer feestjes mogen geven/hebben en zou ik graag een mooie reis naar Nieuw-Zeeland maken als het weer kan!

Wat zou jij willen veranderen in de IT-branche?

Ik denk dat we al heel goed op weg zijn met de Agile transitie. Echter, mis je soms nog een klein stukje draagvlak binnen de gehele organisatie. De IT-teams prioriteren nu ieder kwartaal de zaken die ze gaan oppakken, dit betekent dat er soms iets niet haalbaar is in een kwartaal. Dat is natuurlijk jammer, maar wel hoe het gaat en wat men moet gaan accepteren.

Slotwoord

Studeren is iets gaafs, waarbij niet alleen kennis opdoet in een vakgebied. Je leert kritisch te zijn, vraagtekens bij zaken te plaatsen en discipline te hebben om iets af te maken. Welke studie je ook doet, deze eigenschappen zijn ‘key’ in wat je ook gaat doen in je carrière. Ook binnen de IT moeten we kritisch kijken naar wat er is en waar we naartoe willen. IT bestaat niet enkel uit programmeren, maar vooral uit samen processen verbeteren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *