Artikelen/ blogs

BLOG 3: Huh, jij deed toch een studie in de sport?

Vrouwen in de IT. Niet vanzelfsprekend, wel nodig. Juist vrouwen. Want vaak creatiever en socialer. En dat vinden we belangrijk. Wie zijn ze? In blog nummer 3: Joyce de Reus!
paper and pen

Velocity, misbruik het niet!

Het meten van de velocity van een team kan erg waardevol zijn. Echter, bij verkeerd gebruik kan het een team ook tegenwerken.
Marcia de Boer

BLOG 2: Hospitality en IT? Hoe dan?

Vrouwen in de IT. Niet vanzelfsprekend, wel nodig. Juist vrouwen. Want vaak creatiever en socialer. En dat vinden we belangrijk. Wie zijn ze? In deze tweede blog: Marcia de Boer!

De 3 eigenschappen van ideale Scrum teamleden

Alleen wanneer het Scrumteam effectief samenwerkt is het in staat om complexe problemen het hoofd te bieden, gebruik te maken van elkaars expertise en iedere sprint een gebruiksklaar en potentieel releasebaar product op te leveren. Met andere woorden: “Teamwork makes the dream work.”

7 Redenen waarom veel bedrijven overstappen naar Agile

Er zijn allerlei vormen van project management in de markt. Toch zien we dat veel bedrijven overstappen naar een vorm van Agile project management. In dit artikel beschrijven we 7 redenen waarom we zien dat veel bedrijven overstappen naar de Agile manier van werken.
Marcel Bosman

Beoordelingen, hoe leuk kan het zijn!

Jaar-in-jaar-uit blijven we vasthouden aan de traditionele manier van beoordelen. Ook organisaties waarbij veel aandacht gegeven wordt aan het Agile gedachtengoed ontkomen er soms niet aan om aan het einde van het jaar de beoordeling cyclus op te starten.
vier fases tuckman

De rol van de Scrum Master in teamontwikkeling (Tuckman)

Een Scrum team doorloopt een aantal fases voordat het hoge prestaties levert. Wij hebben de fases voor je op een rij gezet. Weet jij hoe je dit proces als Scrum Master kunt begeleiden?

De Daily Scrum is GEEN Daily Stand-Up

Organiseer jij je volgende Daily Scrum in lounge stoelen? Ontdek waarom het kan!
Iris van Breda

BLOG 1: Museum is IT

Vrouwen in de IT. Niet vanzelfsprekend, wel nodig. Juist vrouwen. Want vaak creatiever en socialer. En dat vinden we belangrijk. Wie zijn ze? In deze eerste blog: Iris van Breda!